pagina de start
ultima actualizare 22.02.2005 ro ru
Cauta pe sait

Legislatia RM
Dictionar de termeni juridici
Jurisprudenta CEDO
NOUTATI

Copilăria, de fapt, este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărei persoane. Este acea ipostază a vieții când totul este plin de puritate, inocență, sinceritate, totul este frumos, totul este firesc, real și plin de armonie.                                                                             

Fiind în preajma Zilei Internaționale a Copilului – 1 iunie, Ministerul Justiției  lansează concursul de desene intitulat „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”, întru a putea reaminti tuturor maturilor, părinților și de a-i readuce în acea perioadă a copilăriei care reprezintă o dulce amintire, o armonie, perioadă plină de puritate, inocență și sinceritate, de a renaște spiritul de copil care trebuie să persiste în fiecare dintre noi pe parcursul întregii vieți.                                                

Prin urmare, părinții sau persoanele, care au la întreținere, educă și cresc copii, vor avea posibilitatea să fie implicați în acest proces de creație, prin inițierea discuțiilor cu copiii și analizarea celor mai remarcabile evenimente din copilăria acestora, întru a fi ilustrate prin desen. Acesta va fi și un moment propice de a reflecta, dacă copilul Dumneavoastră, de fapt, a avut aceste momente memorabile, întru a le amplifica,  a le schimba și a îmbunătăți această situație, întru a fortifica acest aspect.                                                                                                                         

          Astfel, îndemnăm toți copiii de a-și exprima sentimentele prin desen și de a participa la concurs, demonstrând originalitatea și arta de a-și expune imaginația și gândurile în culoare, prin care vor reda momentele memorabile, momente de neuitat din copilăria lor.                                      
          În acest sens, încurajăm toți copiii să se implice și să realizeze un desen într-o manieră liberă și individuală, care va fi reliefat pe un suport de hârtie sau pânză, format A4 (tehnica utilizată este la alegere: creion, cariocă, acuarelă, guașă, etc.).                                      
În dreapta paginii, în partea de jos, se va indica - numele participantului și vârsta, iar pe verso - numărul de telefon al părintelui copilului sau al copilului participant.     

          Toate lucrările copiilor vor fi expuse în cadrul unei expoziții tematice, care va fi vernisată de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, în fața sediului Ministerului Justiției, în acest mod, inspirând bucurie și emoții pozitive tuturor colaboratorilor și vizitatorilor Ministerului Justiției, precum și simplilor trecători.                                                                                                        

          Lucrările urmează a fi expediate, până la data de 31 mai 2021, la adresa Ministerului Justiției, str. 31 August 1989, 82, Chișinău, MD-2012, prin intermediul oficiului poștal sau prezentate personal, indicând mențiunea Concursul de desene „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”, pentru determinarea câștigătorilor concursului, cărora le vor fi oferite diplome și premii. Evaluarea lucrărilor va fi efectuată în baza conceptului propriu-zis, a mesajului care, de fapt, a vrut să-l transmită autorul, al modului și ingeniozității de redare a evenimentului și a sentimentului trăit. 


Noutati
Noutati
Arhiva
Publicatii
Rapoarte
Linkuri
Contacte

Linia instituţională pentru informare: 022 235726

Legislatia RM Coduri Hotariri Cedo Dictionar de termeni juridici Tratate Internationale
Noutati Publicatii Forum Linkuri Contacte
©2019 Agenția Resurse Informaționale Juridice